Dnes je 19. 09. 2024
svátek má Zita

Poděkování sponzorům sociálních služeb

Archiv

Právě v tomto podniku má pronajaty prostory občanské sdružení SOPOS-CL Česká Lípa, které zde od r.2002 poskytuje bezplatné sociální a sociálně právní poradenství občanům v tíživé situaci. Poradenství poskytují zkušení sociální pracovníci a ekonomové, kteří pochopili, že takovou pomoc řada občanů potřebuje a kteří zde pracují ve svém volném času bez nároku na jakoukoliv odměnu.


 Takto zaměřená nevýdělečná dobrovolná činnost je závislá na tom, jaké finanční prostředky získá z různých zdrojů. Každoročně nás finančně podporuje Ministerstvo práce a sociálních věcí na základě hodnocení našeho projektu. V letošním roce nás malou finanční částkou podpořilo také město Česká Lípa a naopak po dvou letech podpory jsme nic nezískali z Krajského úřadu Libereckého kraje. Finanční prostředky z těchto veřejných zdrojů ale nemůžeme využít, pokud nezajistíme tzv. finanční spoluúčast na pokrytí nezbytných provozních nákladů, tj. pokud nezískáme finanční prostředky také z jiných zdrojů. Proto jsou pro nás důležití sponzoři, resp. mecenáši, ať už jsou jimi právnické či fyzické osoby.


A jsme zpět u zmíněného podniku a zmíněného podnikatele. Bez neobyčejné vstřícnosti a stálé podpory ze strany vedení s.r.o. Polydekor a bez opakované podpory pana Vladimíra Reicherta, bychom byli nuceni v letošním roce ukončit činnost naší poradny. Jen neradi bychom končili po třech úspěšných letech, kdy klienty naší poradny už můžeme počítat na stovky, a odůvodněně předpokládáme, že i dále budou mít občané zájem o naše služby. Děkujeme touto cestou našim stálým příznivcům nejen za jejich pomoc našemu sdružení. Děkujeme jim především za to, že se rozhodli naším prostřednictvím pomáhat těm, kteří svou nepříznivou situaci neumějí nebo nemohou řešit sami a potřebují odbornou radu a pomoc.


Výbor občanského sdružení SOPOS-CL Česká Lípa