Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Podle průzkumů byl nejlepší Ploc

Archiv

Vítězem  celkem průměrné a nekonfliktní předvolební debaty ČT, která se v živém přenosu odehrávala v Liberci, se stal se ziskem 16,5% lídr liberecké kandidátky ČSSD Pavel Ploc, který je široké veřejnosti znám jako velice úspěšný bývalý skokan na lyžích. Pavel Ploc např. uspěl jako jediný z účinkujících zástupců pozvaných politických stran v závěrečném testu ze znalosti Ústavy.

V diskusi, kde dominovala zejména témata týkající se sportu, byl druhým nejlépe hodnoceným politikem celkem nevýrazný volební lídr TOP 09 a starosta Železného Brodu,  Václav Horáček (15,4%). Třetí místo zaujal zkušený politik, bývalý hejtman Libereckého kraje za ODS a stávající jednička liberecké kandidátky Věcí veřejných Petr Skokan, kterému dalo svůj hlas 14,7% hlasujících diváků z Libereckého kraje.

Poslanec Zdeněk Mach, který v Liberci reprezentoval ODS, uspěl u 12,6% respondentů.  V celkovém hodnocení šesti účinkujících lídrů přizvaných politických stran tak zaujal čtvrté místo.

Na předposledním místě se umístila zástupkyně KSČM, advokátka Marie Nedvědová se 12,2%. Poslední místo obsadila, a tedy nejhorší výkon, který zaujal pouze 11,8% respondentů, podala ředitelka frýdlantské základní školy Věra Dunajčíková, která v této diskusi reprezentovala Stranu práv občanů. Za neúspěchem Věry Dunajčíkové stojí zejména její nezkušenost na politickém kolbišti a její nedostatečné znalosti diskutovaných témat.