Dnes je 10. 09. 2024
svátek má Irma

Poradenský program pro mladé uchazeče do 25 let

Archiv

Podle zákona o zaměstnanosti č.435/2004 Sb. je nutné těmto uchazečům věnovat zvýšenou péči při zprostředkování zaměstnání. Jednou z možností řešení je nabídka individuálního akčního plánu, který je vypracován ve spolupráci úřadu práce a mladého uchazeče o zaměstnání a který směřuje ke zvýšení možnosti uplatnění na trhu práce.


Úřad práce v České Lípě nabídl mladým lidem možnost účastnit se poradenského programu, který bude zahájen 13.6.2005 v prostorách SOŠ, SOU a U Česká Lípa 28. Října. Program zajišťuje akreditované vzdělávací zařízení AABYSS, s.r.o., jedná se o firmu s dlouholetými zkušenostmi ve vzdělávání dospělých, u které je lektorské zajištění ověřeno dřívější spoluprací s úřadem práce.


Během 10denního programu bude 15 účastníků seznámeno s pracovně právním minimem, naučí se lépe poznat své možnosti a stanoví si reálné cíle, zjistí, co mohou zaměstnavateli nabídnout a jaké jsou jejich přednosti, zjistí, co zaměstnavatelé požadují, napíší si správnou žádost o zaměstnání a životopis, dobře se připraví na přijímací pohovor, zlepší své dovednosti při ucházení se o místo, naučí se reagovat na otázky zaměstnavatele, posílit svoji sebedůvěru a sebevědomí, vytvoří si vlastní osobní složku, mailovou schránku na internetu, naučí se odpovídat na inzeráty elektronickou poštou a získané znalosti a dovednosti si ověří v terénu při kontaktech s potencionálními zaměstnavateli.


Na závěr programu proběhne výměna zkušeností a výsledků z práce v terénu a po zhodnocení praktického využití obsahu poradenského programu účastníci obdrží osvědčení o absolvování poradenského programu.


Cílem tohoto programu je zlepšení komunikačních a prezentačních dovedností účastníků a lepší orientace na trhu práce a hledání vhodného místa.