Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Představujeme kapely, které vystoupí v Žízníkově: LÉTAJÍCÍ KOBEREC

Archiv

Zaškatulkovat hudební styl Létajícího koberce je dost obtížné, uvádí se toto: hudba Létajícího koberce patří někam mezi šamanské rituály, dream house, world music a ethno breakbeat.


Hudba a tanec jsou pro Létající koberec přirozeným prostředkem k dosažení pocitu naprostého uvolnění - takové jsou i jejich koncerty, které musí roztančit snad každého návštěvníka. Sestavu kapely tvoří dva zakládající členové Petr Piňos a Michal Haman a pětice dalších hudebníků (viz níže). K tomu ještě přidejte několik alternujících hostů a tahle partička bez hranic je na světě.


Poslední album Déjá Vu, vyšlo v květnu 2004 u nakladelství Prána. Svoje 3 skladby Létající koberec také presentuje (spolu s Jablkoněm, Ba-To-Cu, Ghymeš, Věra Bílá & Kalena) na CD kompilaci Etnofest 2 u vydavatelství Lotos.


Létající koberec je jednou z kapel kapel, která dokazují, že hudba nezná mezí. Přijďte společně s námi zažít tuhletu jízdu! Létající koberec přiletí na R.E.S. v sobotu!


Složení: Petr Piňos - buben Anchor , kytara , shakers; Michal Haman - darbuka, indiánské bubny , shakers; DJ Miloš Hájíček – samples; Jakub Žalud - djembe, dundun, kenken, zpěv, rap; Karolína Heřmánková - zpěv; Bára Vaculíková - zpěv; Ivo Charitonov - brumle, alikvótní zpěv; Alternující hosté: Antonín Hlávka - djembe, shakers; Jakub Severin - djembe, shakers; Otto Hejnic - conga, shakers


www.letajicikoberec.cz