Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Premiér Mirek Topolánek míří do Libereckého kraje

Archiv

V pondělí se v doprovodu hejtmana vydá premiér na návštěvu obcí Dubá a Okrouhlá na Českolipsku, a navštíví města Česká Lípa, Nový Bor a Ralsko, poté zamíří do Stráže nad Nisou, Jablonce nad Nisou a Liberce. V úterý pokračuje návštěva v Turnově a na Ještědu a ukončena bude v sídle kraje v Liberci.


„Velice rád bych toho panu premiérovi ukázal v našem kraji ještě mnohem více, ale všechno se opravdu stihnout nedá. I tak bude program jeho dvoudenní návštěvy hodně náročný,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Petr Skokan a připomíná, že jde o první oficiální návštěvu pana premiéra v našem kraji.


„Během cestování po našem kraji bych s ním chtěl také prodiskutovat několik aktuálních témat. Patří mezi ně především reforma veřejných financí, ale i evropské dotace do vodohospodářských staveb, reforma českého zdravotnictví, optimalizace školství, ekologické zátěže v bývalém vojenském prostoru Ralsko, silniční obchvaty kolem měst a obcí či státní podpora připravovaného mistrovství světa v klasických lyžařských disciplínách FIS 2009,“ doplnil s tím, že součástí programu budou také besedy se studenty, setkání se zdravotníky, starosty obcí či členy Rady a Zastupitelstva Libereckého kraje.