Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Přestavba Sportareálu se protáhne a ... prodraží

Archiv

Na deset milionů přijde vybavení interiérů a dvacet milionů pohltí přístavba šaten, řekla dnes mluvčí radnice Kateřina Amrichová.


Výstavba sportoviště, která začala v srpnu 2006, byla podle ní nejvýznamnější investiční akcí města již v minulých dvou letech. Náklady na modernizaci areálu se vyšplhají na 299 milionů korun, původně se přitom počítalo s necelými 280 miliony. Radnice obdržela na rekonstrukci areálu dotaci deset milionů korun od kraje a dalších dvacet milionů jí přidalo ministerstvo financí.


Ve sportovním areálu bude nový pětadvacetimetrový plavecký bazén, dětský výukový bazén, rekreační bazén s masážními lůžky, tobogan, skluzavka a takzvaná divoká řeka. V zimní hale se kromě jiného vyměnila technologie na výrobu ledu, přestaví se tam šatny a hala pro převlékání při veřejném bruslení. Na tribuně nahradí staré lavice nová sedadla a pod tribunou vznikne restaurace.


Česká Lípa dá letos ze svého více než sedmisetmilionového rozpočtu na investice 110 milionů korun. "Je to přibližně stejně jako vloni," podotkla starostka města Hana Moudrá.


Pro obyvatele města bude podle ní další nejvýznamnější investicí výstavba nového komunikačního propojení mezi Sluneční a Šluknovskou ulicí za deset milionů korun. Sluneční ulice byla dosud slepá. Novou spojkou se dostanou auta i pěší ze sídlišť Špičák a Lada pohodlně k novému obchodnímu centru. "S investicí úzce souvisí i rekonstrukce Sluneční ulice, kterou jsme zahájili v loňském roce na podzim a letos by měla být dokončena," dodal místostarosta Jan Stejskal s tím, že město vyčlenilo také tři miliony korun na pokračování regenerace sídlišť.