Přijďte v sobotu na "Den s policií" na Autodrom do Sosnové

Archiv
Verze pro tisk |

 Policie České republiky - Okresní ředitelství Česká Lípa, Město Česká Lípa, Městská policie Česká Lípa, Hasičský záchranný sbor a Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje pořádají v sobotu 8. září od 10.00 do 16.00 hodin na Autodromu v Sosnové "Den s policií". Návštěvníci se zde mohou seznámit s technikou, kterou má k dispozici integrovaný záchranný systém a shlédnout ukázky činnosti jeho jednotlivých složek. Policisté ze stálé pořádkové jednotky tzv. těžkooděnci předvedou divákům zadržení nebezpečného pachatele. Diváci mohou shlédnout také speciální výcvik  jízdní policie z Prahy, chybět zde  nebudou ani policejní psovodi se svými profesionálně vycvičenými služebními psy. K vidění bude i velmi zajímavá technika elitní liberecké chemické jednotky Armády ČR. Hasičský záchranný sbor a zdravotnická záchranná služba budou zachraňovat lidské životy při simulované dopravní nehodě.


Organizátoři připravili mimo jiné i velmi pestrý program pro děti, které si na autodromu mohou bezplatně vyzkoušet jízdu na motokárách, minibikách nebo miniautíčkách. K dispozici budou mít také skákací hrad a mohou si zasoutěžit o ceny v jízdě na kole nebo ve střelbě ze vzduchovky nebo z luku. Motoristé si zase mohou vyzkoušet bezplatně školu smyku nebo ověřit spolehlivost svého tachometru policejním radarem.


Pro nemotorizované návštěvníky zajistili organizátoři bezplatnou kyvadlovou autobusovou dopravu, která vyjede ze zastávky městské hromadné dopravy na sídlišti Špičák v ulici Dlouhá v 9.30, 11.00, 12.30 a 14.00 hodin. Tento speciálně vypravený autobus má další zastávku na stanici MHD u kultturního domu Crystal a pokračuje dále na autodrom. Doprava je zajištěna i na zpáteční cestu s odjezdy z autodromu v 10.10, 12.00, 13.30 a 16.10 hodin.


 

Nahoru