Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Prohlášení politických klubů ODS a ČSSD k optimalizaci středního školství

Archiv

Bylo shodně konstatováno, že:


1. Optimalizace středního školství v Libereckém kraji je vzhledem ke zvýšení úrovně vzdělávání a demografickému vývoji nutná. Materiál „Záměr změn ve vzdělávací nabídce středních škol Libereckého kraje“ je zpracován v několika variantních řešeních, která dávají prostor k jednáním se samosprávami a řediteli dotčených škol.


2. Zpracovatelé materiálu dostali konkrétní zadání:


a) optimalizace osmiletých gymnázií v Libereckém kraji nebude v současné době probíhat, bude se řešit až tehdy, dojde-li ke změně v celé vzdělávací soustavě ČR a bude-li adekvátně zajištěno vzdělávání nadaných žáků


b) nenavrhovat sloučení Gymnázia Frýdlant se Střední školou hospodářskou Frýdlant


c) v Tanvaldě ponechat současné zřizovatelské funkce, pakliže nedojde k dohodě obou zřizovatelů. Gymnázium Tanvald zřizuje Liberecký kraj, Masarykovu základní školu a Obchodní akademii Tanvald zřizuje Město Tanvald. Jiné řešení není možné.


3. V měsíci lednu budou probíhat další jednání se samosprávami a řediteli škol dotčených obcí a materiál bude předložen politickým klubům do konce ledna 2007.


4. Závěrem bylo vysloveno politování nad jednáním některých ředitelů škol a jejich matením veřejnosti prostřednictvím sdělovacích prostředků před projednáním tohoto pracovního materiálu na úrovni samosprávy Libereckého kraje.