Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Ředitel nemocnice nebyl vybrán ve výběrovém řízení

Archiv

Dozorčí rada NsP vědoma si své  nedílné odpovědnosti před vedením Libereckého kraje,  občany Českolipska – klienty NsP a zaměstnanci NsP za řádné fungování nemocnice  převzala na svá bedra svoji odpovědnost s cílem odstranit dosavadní přechodný stav související s odchodem bývalého generálního ředitele Ing. Marcela Zhorného  a rozhodla se  jmenovat nové představenstvo NsP, které bude složeno ze zaměstnanců NsP, jenž tvoří její management.  Dále doporučila představenstvu podle organizačního řádu NsP jmenování MUDr. Petra Chmátala, Ph.D. novým generálním ředitelem NsP bez výběrového řízení, které  nesplnilo svůj účel.
Představenstvo následně na svém zasedání jmenovalo svého předsedu a místopředsedu. Předsedou představenstva nemocnice se stal MUDr. Petr Chmátal, Ph.D. Místopředsedou pak Ing. Martin Říha, který bude současně zastávat funkci ekonomického a finančního ředitele, a to s účinností od 1. 9. 2009.
MUDr. Petr Chmátal, Ph.D je zkušeným manažerem. Přichází z Ústřední vojenské nemocnice Praha, kde zastával pozici náměstka ředitele. Do českolipské nemocnice přichází s cílem připravit projekt její modernizace a zvýšení kvality poskytované péče.