Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Rozsvícení vánočního stromečku v Lípě

Archiv

„Každoroční akci bude v letošním roce doprovázet hodinový kulturní program,“ zve na slavnostní nasvícení starostka města Česká Lípa Hana Moudrá.


K vánoční atmosféře zde přispějí především dětské pěvecké sbory jako Zvonek ze Základní školy Dr. Miroslava Tyrše, dále Českolipský dětský sbor a také pěvecký sbor Jitřenka ze Základní školy Šluknovská.


Společně se stromečkem bude v tento den rozsvícena také ostatní vánoční výzdoba ve městě a letopočet 2006, který bude jako každoročně umístěn na českolipské radnici. V letošním roce bude vánočně naladěno náměstí T.G. Masaryka, budova radnice či historický areál vodního hradu Lipý. Světelné řetězy budou dále umístněny na nám. Osvobození či Škroupově náměstí a na stromku u Delvity, světelné motivy pak budou také v ulicích Děčínská, u Ploučnice, Hrnčířská, paní Zdislavy, Sokolská, Erbenova a Havlíčkova. Ulici Jindřicha z Lipé a ulici Moskevskou (od křižovatky s Jiráskovou ulicí směrem právě ke zmiňované ulici Jindřicha z Lipé) ozdobí chvojí.


Vánoční stromečky se kromě českolipského náměstí rozsvítí také na parkovišti  v ul. U Synagogy, na vodním hradě, u kulturního domu Crystal či v parku u hřbitova.


Zpívání u vánočního stromečku si všichni budou moci dále vychutnávat od 12. do 16. prosince, a to každý den od 15.30 do cca 16.30 hodin. Na náměstí T.G. Masaryka představí svůj bohatý vánoční repertoár jak školská zařízení, tak také českolipské dětské pěvecké sbory.