Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Sbírka „Pozvedněte slabé!“

Archiv

Sbírka organizovaná Nadací EURONISA vynesla v České Lípě finanční hotovost v celkové výši 32 960,- Kč. Výtěžek byl v prvé řadě rozdělen mezi Farní charitu v České Lípě a Dům rychlé pomoci. Farní charita využije finanční hotovost ve výši 16 000,-Kč na vybavení nízkoprahového klubu Velryba pro děti ze sociálně slabých a neúplných rodin. Dům rychlé pomoci poté stejnou finanční částku použije na vybavení kuchyněk v azylovém zařízení pro matky s dětmi v tísni.


S výběrem peněz, který se v České Lípě uskutečnil od června do prosince minulého roku, pomohla v ulicích města místní obchodní akademie. Nezisková organizace Diakonie Dubá v rámci tohoto ročníku vybírala tzv. „sama na sebe“. Organizace tak na provoz svého Nového domova vybrala finanční hotovost ve výši necelých 1 000,- Kč.


Třetí ročník veřejné sbírky „Pozvedněte slabé!“ se v letošním roce uskutečnil již v patnácti městech po celé české části Euroregionu NISA. Hlavním účelem sbírky je především pomáhat týraným, zneužívaným a zanedbaným dětem, dále zlepšovat a obohacovat život tělesně a mentálně postiženým lidem či pomáhat starým, nemocným a opuštěným lidem v jejich každodenním životě. Záštitu nad sbírkou převzal herec Stanislav Zindulka.


„Sbírka „Pozvedněte slabé!“ probíhala v České Lípě již potřetí. Sama za sebe musím říci, že vím, jak je práce těchto organizací nelehká, a proto veškeré aktivity pomáhající těmto subjektům opravdu vřele vítám,“ uvedla na závěr slavnostního předávání šeků starostka České Lípy Hana Moudrá. V neposlední řadě rovněž přislíbila, že v případě pořádání dalšího ročníku sbírky bude město tuto záslužnou činnost opětovně podporovat.