Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Senioři ve Sloupu se baví v opravené konírně hraběte Kinského

Archiv

Opravena byla i bývalá konírna hraběte Kinského, která nyní slouží jako společenská místnost pro klienty i zaměstnance. Rekordně rychle dokončená III. etapa rekonstrukce pravého předzámčí stála necelé 3 milióny korun z rozpočtu Libereckého kraje.
„Kromě lůžek pro seniory přibyly za tři měsíce prací i sesterny, kuchyňka a další prostory pro obslužný personál domova. Opravdovou chloubou celého areálu zámku  je teď konírna s kamennými oblouky. Součástí oddělení je také vybudované malé kadeřnictví“ uvedla Hana Králíčková, členka Rady LK pověřená vedením resortu sociálních věcí, bezpečnosti a národnostních menšin LK.
„Navíc přístup do  pokojů je stoprocentně bezbariérový, takže s lůžkem se může vyjet i s klienty až na zahradu,“ dodala.
Závěrečná část rekonstrukce se uskuteční v druhé polovině letošního roku, kdy kraj hodlá přestavět na obývací pokoje s 11 lůžky zbývající část nebytových prostor zámku.
„Díky skvělé spolupráci s naším zřizovatelem, kterým je Liberecký kraj, máme na závěrečnou rekonstrukci připraveno cca 7 milionů korun“  uvedl ředitel DD Zdeněk Vlk.
„Velice si cením toho, že ve spolupráci s ředitelem domova se nám podařilo přestavět  zastaralý zámek na moderní sociální zařízení s báječným standardem bydlení pro uživatele domova,“ doplnila Hana Králíčková.
.V Domově důchodců ve Sloupu v Čechách žije 80 seniorů, o které se stará padesátka odborně vyškolených zaměstnanců.