Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Soutěž o dva lístky na koncert Szidi Tobias

Archiv

„Ten kdo se do nového alba zaposlouchá, objeví příběhy plné barev ze všedních i zázračných dnů, momentky přátel i náhodných kolemjdoucích, vzpomínky rozdrobené mezi prsty,“ říká skladatel textů Peter Lipovský. Na desce spolu se Szidi zpívá také Richard Muller, František Segrado, Marián Geišberg a další. Szidi Tobias je živel, jako voda a oheň, v jejím hlase nechybí smutek, radost, bláznovství a láska. Jako bychom prostřednictvím jejích písní, odhalovali část životních příběhů. Szidi nás vtahuje do světa poletující melancholie a baladického rozjímání. Texty jí skládá její dvorní textař a partner Peter Lipovský, hudbu Milan „Vyskočko“ Vyskočáni.
„Szidi Tobias u nás koncertovala minulý rok a mám radost, že se nám podařilo s ní domluvit vystoupení a zároveň křest nové desky. Písně z jejího nového alba jsou opravdové lahůdky,“ říká organizátor akce Radovan Novotný jednatel Kultury Nový Bor, s.r.o.
Textař Michal Horáček, který se Szidi spolupracoval na albu „Tak to chodí“ „Strážce plamene“ a „Ohrožený druh“ ji označil za druhou Hanu Hegerovou. Szidi, vlastním jménem Szidónia Tobiášová, je nejen výborná zpěvačka, ale i známá herečka bratislavského divadla Astorka. Mohli jsme ji vidět například i ve filmu Kruté radosti po boku Ondřeje Vetchého nebo ve snímku Díky za každé nové ráno. Szidi Tobias zpívá česky, slovensky i maďarsky a její koncert je opravdovým zážitkem. Šanson je totiž hudba duše, která rozeznívá ty nejhlubší lidské city. Více se o nové desce dozvíte na www.podobojim.cz


A nyní otázka: Jedna z předchozích desek Szidi Tobias se jmenovala Punto fijo. Co tento výraz znamená? Odpověď posílejte do 5. února na adresu barta@i-noviny.cz. My vám napíšeme, jestli jsme vás náhodou nevylosovali a nedostanete od nás zdarma dva lístky.