Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

Soutěž o lístky na Hradišťan

Archiv

Cimbálová muzika Hradišťan s Jiřím Pavlicou patří k nejstarším a nejznámějším moravským cimbálovým kapelám. Vznikla společně s tanečním souborem v roce 1950 v Uherském Hradišti. Od roku 1978 je uměleckým vedoucím Jiří Pavlica. Pod jeho vedením se soubor začal postupně transformovat.


Dnes je Hradišťan ojedinělým hudebním tělesem s nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, jehož inspiračním zdrojem se stal folklór.


Kulturní dům Crystal v České Lípě pořádá ve spolupráci s festivalem Česká Lípa 2004 dne 19.10.2004 od 19.00 hod. koncert cimbálové muziky Hradišťan s Jiřím Pavlicou.


Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v Informačním centru ČD v přízemí KD Crystal, v Městském informačním centru v České Lípě, v Knihkupectví pana Rady v Novém Boru, nebo v Kupectví - prodejně středověkých řemesel v Moskevské ulici v České Lípě. Informace o pořádaném koncertu na tel. čísle 487 522 300.


Vy, kteří si nechcete lístky kupovat, je můžete vyhrát v naší soutěži. Stačí odovědět na následující otázku.


Hradišťan za dobu své existence několikrát experimentoval s prolínáním žánrů. V roce 1994 získal zlatou desku za projekt, na němž se mimo jiné podílel:


a) Jarek Nohavica


b) Vlasta Redl


c) Karel Kryl


Chcete-li vyhrát dva lístky, pošlete do konce září správnou odpověď na adresu barta@i-noviny.cz.


Výherce vylosujeme ze všech správných odovědí.