Dnes je 19. 09. 2024
svátek má Zita

Soutěž o nejlepší výrobek

Archiv

„Je to způsob, jak upozornit na kvalitní výrobky našich zemědělských - potravinářských subjektů a propagovat je nejen v kraji, ale i v rámci celé České republiky. Touto formou je lze zatraktivnit a tak alespoň trochu pomoci v tvrdém konkurenčním boji. Každý výrobek je posuzován dle stanovených kritérií, jakými jsou například inovativnost, design, použité materiály, suroviny a způsob výroby nebo vliv výrobku na zdraví zákazníka,“ uvedl Radim Zika, náměstek hejtmana Libereckého kraje.


 Do soutěže se přihlásilo 24 výrobků v 6 kategoriích. Vedle velkých firem, jakými jsou Krkonošské sýrárny, a.s., Jizerské pekárny, s.r.o, nebo Masný průmysl Česká Lípa, s.r.o., budou o titul bojovat také menší výrobny, např. Moštovna Lažany, hospodařící rolníci či Malá kozí farma ze Semilska.


 Hodnotící komise, která se sejde ve čtvrtek 4. srpna v budově Krajského úřadu Libereckého kraje, má před sebou nelehký úkol - vybrat nejlepší výrobky v jednotlivých kategoriích. Slavnostní vyhlášení a předání ocenění se pak uskuteční v rámci IV. krajských dožínkových slavností 17. září v České Lípě.