Dnes je 17. 09. 2024
svátek má Naděžda

Soutěž o pět lístků na Čechomor

Archiv

Proč je Čechomor tak úspěšný? Asi proto, že zaujal posluchače napříč celým věkovým, pohlavním i sociálním spektrem.


Jeho hudba je směsí moravských a českých nepříliš známých lidovek navlečených do řízného rocku. Melodiemi provází posluchače velké množství nástrojů. Zazní housle, harmonika, bubny a v posledních letech čím dál tím více "elektrika". Všude na pódiu se něco děje. Postavou statní muži, projevem romantické duše. Určitě oslovují všechny ženské i slabší povahy mužské.
Na Českolipsku jsem je nikdy nezastihl, ale byl jsem na jejich koncertu v Harrachově, kde vystupovali třeba s Divokým Billem, Třemi sestrami a Tata Bojs. Jejich projev měl šťávu. Moc s publikem neexperimetovali, prostě to do nás narvali a my jen zírali, jak jejich vystoupení rychle uteklo.
Jejich hudbu oceňuje i veřejnost odborná, vždyť už v roce 2001 získali tři ceny Anděla.
Trochu mi tento text připadá jako mlácení prázdné slámy. Je to stejné, jako bych tady měl představit Gotta. Všichni přece víme, na co chceme jít. Něco jsem ale napsat musel, abyste to neměli úplně zadarmo.


Takže kdo chcete mít 21. září lístek od nás, zodpovězte následující tři otázky. Dáváme pětkrát po jednom lístku. Odpovědi posílejte tradičně na adresu barta@i-noviny.cz do 10. září.


Otázky:


1. Psal jsem tady, že jsem zažil koncert v Harrachově během jistého festivalu. Vypátráte, jak se festival jmenoval?


2. S kapelou Čechomor vystupovali během její více než dvacetileté historie různí zajímaví hosté. Na desce, která se jmenovala Čechomor, bubnuje jeden známý rocker. Který?


3. V rámci Kooperativa Tour 2009, která má svou zastávku i v Lípě, vystoupila na třech koncertech Čechomoru i jedna americká zpěvačka. Jak se jmenuje? Jen upozorňujeme, že v Lípě asi nebude :o).