Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Soutěž o pět lístků na Koncert pro Českou Lípu

Archiv

Kapela vznikla na místním gymnáziu v roce 1994, tehdy ještě pod jménem Stringbreakers.


Ke změně názvu došlo po mnoha personálních změnách v roce 1997. V průběhu následujících let natočila Obří broskev několik demosnímků, hrála zpočátku hlavně v Klubu 2000 a na vystoupeních v okolí České Lípy, později začala hrát v pražských klubech. Zpočátku spíš na alternativních scénách, ale už v roce 2002 předskakuje v Paláci Akropolis kapele Druhá tráva.


O rok později vystoupila Broskev na tomtéž místě jako host zpěvačky Lenky Dusilové na křtu jejího alba Spatřit světlo světa. Dvěma texty na toto CD přispěl i Canny, zpěvák Obří broskve. Vlastním nákladem vydává kapela minialbum Přichází po špičkách a vyráží na krátké turné, v průběhu roku 2004 pracuje na debutovém albu. To pod názvem Vybrané scény z dětského snu vychází u společnosti Good Day Records 16. listopadu 2004. Mezi hosty na cd se objevila Lenka Dusilová, Marek Zelený, Miloš Dvořáček, Luboš Malina či Maťo Mišík.


Na základě poslechu tohoto alba si kapelu vybrala jako hosta na své koncerty zpěvačka Aneta Langerová, Broskev tak během šesti vystoupení zhlédlo sedmnáct tisíc diváků. Další společný koncert je naplánován na 13.12. do Ostravy.


Aktuální sestavu kapely tvoří: Canny (kytara, zpěv), Marek Čermák (basová kytara), Tomáš Obermajer (bicí) + hosté: Pavel Zlámal (saxofon, zpěv), Vojtěch Holub (kytara) a Olga Matoušková (klávesy, zpěv).


V současné době připravuje Obří broskev skladby na novou desku, některé z nich se chystá odehrát právě na Koncertě pro Českou Lípu. Kapela vystoupí v rozšířené sestavě, jako host se představí pražský písničkář Václav Havelka z projektu Selfbrush.


Přijďte se podívat, vstupné na koncert je 60,- Kč v předprodeji a 80,- Kč na místě.


------------------------


Vaše cesta k lístku na koncert je jednoduchá. Zodpovězte následující otázku, odpověď pošlete do úterní půlnoci na adresu barta@i-noviny.cz a potom si jen počkejte, jestli Vás vylosujeme.


Otázka:


Kdo je autorem knihy Jakub a obří broskev, která kapelu inspirovala při hledání názvu?


Web: http://www.obribroskev.cz


 http://canny.obribroskev.cz


 http://selfbrush.com