Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Soutěžte o lístky na koncert bratři Ebenů!

Archiv

Kapela bratří Marka, Kryštofa a Davida Ebenových nabízí jedinečný program plný typicky ebenovské lyriky, vtipu a velkého muzikantství. Repertoár tvoří skladby z posledního alba „Já na tom dělám“ (oceněné cenou Akademie populární hudby Anděl 2002 a platinovou deskou), tak i z obou starších alb „Malé písně do tmy“ a „Tichá domácnost“ Koncert provází slovem Marek Eben a svým typickým humorem tak baví publikum mezi písněmi. Vystoupení bratrů Ebenů jsou vzhledem k vytíženosti jednotlivých členů velmi ojedinělá a jsou jakýmsi svátkem jak pro posluchače, tak i pro samotné hudebníky.


Bratři Ebenové je nejzvláštnější skupina v historii české populární hudby. Tři bratři Kryštof (1954), Marek (1957) a David (1965) spolu v mládí soustavněji nekoncertovali. První řádné album „Malé písně do tmy“ vydali v roce 1984 a dalších 11 let trvalo, než vznikl titul „Tichá domácnost“ (1995). Mezitím si v roce 1990 odskočili k „Adventním písním a koledám“, které nahráli se zpěvačkou Martou Kubišovou. Na jejich poslední album, nazvané „Já na tom dělám“, posluchači čekali sedm let.


Pokud se chcete zúčastnit losování o pět vstupenek od i-novin, odpovězte na otázku, v jakém dětském seriálu hrál Marek Eben a jak mu v něm jeho dva kamarádi říkali. Na Vaše odpovědi čekáme do konce listopadu na adrese barta@i-noviny.cz