Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Starostové představili volební program a kandidátku

Archiv

Volební program a kandidátka byly schváleny na ustavujícím sněmu politického hnutí Starostové pro Liberecký kraj, který se konal v úterý 3.6.2008 v Kořenově. Zde přítomní členové zvolili předsedou Mgr. Jana Farského, starostu města Semil a místopředsedy Jiřího Voseckého, starostu obce Okrouhlá a Věru Hovorkovou, starostku obce Zlatá Olešnice.
Volební program specifikuje cíle, výzvy a možnosti pro Liberecký kraj, nabízí obyvatelům náš pohled na budoucnost místa, kde žijeme. Je to otevřený dokument, který vznikl z široké diskuse zástupců obcí, měst, neziskového sektoru a veřejnosti v jednotlivých regionech Libereckého kraje. Naším cílem je ve vytváření prostoru pro takovou diskusi a pokračovat tak, aby náš politický program uměl reagovat na nové problémy a výzvy také v příštích dnech, měsících a letech.
Volební program také vnímáme jako definování naší pozice důležité pro komunikaci s dalšími politickými subjekty v Libereckém kraji, které často zmiňovaly účelovost naší aktivity a absenci politického či volebního programu „Starostů“. Nyní budeme očekávat podobné dokumenty také od těch politických subjektů, které svůj volební program zatím nepředstavily.
Spolu s prezentováním kandidátní listiny,  ve které jsou zastoupené malé obce, malá i okresní města, muži i ženy, osobnosti se zkušenostmi z komunální politiky, představili „Starostové“  další novinky. Volební kampaň bude provázet fialová barva a také léčivá a vzácná bylina z našeho kraje – Vachta trojlistá (Menyanthes trifoliata). Vachta trojlistá se vyskytuje v mělkých okrajích vodních ploch i v Libereckém kraji a má tak být symbolem kandidátní listiny, která má zájem jako rostlina léčit nemoci Libereckého kraje, být trvalým partnerem, jako je rostlina, a navíc být zdravým uskupením lidí, kteří mají zájem problémy řešit a kraj dále rozvíjet pro spokojený život jeho obyvatel.
Na závěr setkání představili Starostové pro Liberecký kraj svou propagační akci na podporu chemie jako důležitého technického oboru. Tato propagační série chemických pokusů se uskutečnila na základě pozvánky profesora chemie a starosty města Chrastava Ing. Michala Canova a zúčastnění starostové si otestovali své teoretické znalosti v praxi. Série chemických pokusů se obešla bez zranění a materiálních škod. Starostové se tak svou obětavou aktivitou připojili k podpoře chemie jako zajímavého technického oboru. Pokusili se tak připojit, a to bez nároku na veřejné finanční zdroje, k výzvě náměstka hejtmana Radima Ziky. Jeho článek z dubnového měsíčníku TechYes  o důležitosti chemie přikládáme k této tiskové zprávě. Tiskovina TechYes je financována odborem školství Libereckého kraje.


Kandidátka:


1 Puta Martin, Hrádek nad Nisou
2 Silná Stanislava, Ing., Nový Bor
3 Drda Jiří, Ing., Liberec
4 Horácek Václav, Mgr. Železný Brod
5 Farský Jan, Mgr., Semily
6 Pieter Marek, Desná
7 Žur Pavel, Mgr., Jablonec
8 Mastník Vladimír, Lomnice nad Popelkou
9 Vosecký Jiří, Okrouhlá
10 Sajdl Luděk, Ing., Prepeře
11 Strřbrný Vladimír, Heřmanice
12 Švehlová Jana, Prosec pod Ještedem
13 David Daniel, Mgr., Janov nad Nisou
14 Loffeman Jiří, Skalice u České Lípy
15 Matyáš Petr, Ing., Rokytnice nad Jizerou
16 Šepsová Zdenka, Mgr., Dubá
17 Sviták Jan, Prysk
18 Cincibusová Lenka, Koštálov
19 Canov Michael, Ing., Chrastava
20 Slabá Jaroslava, Ing., Jablonec
21 Kaiser František, Mimoň
22 Lízner Antonín, Příšovice
23 Kryšpín František, Habartice