Dnes je 12. 09. 2024
svátek má Marie

Stručně z 24. zasedání zastupitelstva města Česká Lípa

Archiv

Globální ekonomická krize dorazila už i na jednání zastupitelů našeho města. Skloňovala se na začátku i konci zasedání. Bohužel interpelace inženýra Mášky se nedostala ani do materiálů, které dostávají zastupitelé na stůl. Jmenovaný navrhl usnesení, aby se vyčlenil milion korun českých z rezerv města na půjčky nezaměstnaným. Po dlouhé diskusi nebylo jeho usnesení přijato. 


Naopak - po diskusi bylo přijato usnesení, že zastupitelstvo bere na vědomí zprávu tajemníka města o vyvození osobní odpovědnosti pracovníků úřadu za ztrátu materiálů potřebných ke sledování pohledávek v oblasti nájemného z bytů a nebytových prostor v majetku města. Místostarosta Vlček mimo jiné poznamenal: "Nebudeme nahánět někoho pod mostem a zabavovat mu laciné víno, abychom ho pak zpeněžovali." Narážel tím na skutečnost, že v celkovém objemu nájmů se jedná o 0,75 procenta.


K cyklostezce Varhany položil Jaromír Štrumfa pět dotazů. Mimo jiné, jak zní provozní režim cyklostezky, když tam potkává čtyřkolky.


Velkým problémem se pro některé zastupitelé stal fakt, že se poskytl grant Fotbalovému klubu Česká Lípa, ale peníze utratila nástupnická organizace s názvem Arsenal Česká Lípa.


Více se o zasedání dozvíte během následujících dnů.