Dnes je 17. 09. 2024
svátek má Naděžda

Stručně z 27. zasedání zastupitelů města Česká Lípa

Archiv

Program se začal natahovat už od samého začátku, když ještě před odsouhlasením složení návrhové komise vystoupil inženýr Končal, aby ozřejmil, jak je to s placením ve sběrném dvoře. Jednalo se o reakci na článek v Českolipském deníku (mimochodem, do tohoto média si zastupitelé rýpli ještě jednou, a to v souvislosti s článkem nazvaným Sdružení poradí bezradným nájemníkům v České Lípě - zde).  Ti, co vyvážejí běžné věci a v běžném objemu, se placení bát nemusejí.


Následně bylo jako bod nula zařazeno vystoupení soukromého zemědělce Milana Lopušana. Ten už podle oblečení dorazil přímo z kravína, což také vzápětí potvrdil.


Nejvíce prostoru se v první části zasedání věnovalo přesouvání deseti milionů určených na  expozici textilního tisku na vodním hradu. Bylo to jak balkánská hra skořápky - nejprve  se tyto peníze objevily v trvalém investičním fondu, pak zase v rozpočtových změnách. 


Zatímco zpravidla se o rozpočtových změnách hlasuje vcelku, tentokrát se některé body  vytáhly a hlasovalo se o nich zvlášť... aby se nakonec stejně všechny odsouhlasily.


Bez problémů se neobešly ani záměry prodejů a prodeje. Co například s pozemkem, na němž byly stromy... a teď nejsou? Přitom pozemek  stále patří městu.


Obyvatele ulice 5. května jistě potěší, že zastupitelé souhlasili s poměrně nákladnou (40  milionů korun) rekonstrukcí této výpadovky.


Zastupitelé se stihli poškorpit i u aktualizace zásad pro poskytování školských grantů.  Napjatá atmosféra mezi magistrou Lukáškovou a starostkou pak vyvrcholila v závěru, kdy  došlo k pokusu zabránit ve vystoupení občana Netolického. Ten pro zajímavost kvůli své  chvilce slávy čekal na radnici čtyři hodiny.


Takřka hodinu se rovněž diskutovalo o řešení situace na sídlišti Sever.
Podrobnosti o tomto i dalších bodech napíši v nejbližších dnech.