Dnes je 17. 09. 2024
svátek má Naděžda

Stručně z 29. zasedání zastupitelstva města Česká Lípa

Archiv

Na hodinách svítí 17:23 a zastupitelé ještě nejsou u třetího bodu svého jednání. Není to ale tím, že by se do té doby takřka hodinu a půl o ničem nejednalo.


Na úvod zasedání vystupuje pan Koudelný, aby město trochu se zpožděním informoval o zřízení integračního střediska pro utečence z Barmy v Jiráskově ulici.
Následuje vystoupení Jana Mochana z automotoklubu v Sosnové, který by rád získal od města 300 tisíc korun.
Bez problémů probíhá schvalování plnění usnesení z minulého zasedání, aby následně na povrch vyplynula kauza, ze které by snad měl radost Bohumil Hrabal -  Kyselovi si chtějí koupit pozemek, na kterém mají kompost, ale předseda zahrádkářů, zastupitel Bubeník, z toho není právě nadšený. "Žádné zcelování!" žádá.
Vrcholem je hádka kolem účetní uzávěrky Českolipské teplárenské, která už podruhé tento rok snižuje ceny tepla. "Volte slova, abychom se nemuseli sejít jinde!" hrozí zastupitelka Zejdová kolegu Štrumfu, který mimo jiné před nedávnem podal žalobu na starostku města.
Musím kajícně přiznat, že jsem v půlce jednání zastupitele opustil, ale i tak vás čeká v podrobnějším popisu zasedání další dávka informací (aneb proč vyhazovat peníze za divadlo?) Například: o cyklostezce Varhany, koupališti v Dubici. Možná zjistíte, jestli bude v Lípě solární elektrárna?


Pozn. pro jazykové puritány: malé "č" v úvodu je schválně :o).