Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Už se znovu soutěží o nejlepší webové stránky měst a obcí

Archiv

„V kategorii nejlepší webová stránka obce se na 3. místě v České republice umístila obec Jiřetín pod Bukovou, která navíc získala i zvláštní cenu ministra vnitra za nejlepší bezbariérový přístup na webové stránky. Zvláštní cenu ministra pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci na webových stránkách získal náš Liberecký kraj,“ připomněl Radim Zika, náměstek hejtmana pověřený vedením resortu rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky.


Krajské kolo soutěže vyhlašuje Liberecký kraj ve spolupráci se Sdružením Zlatý erb. Porota v čele s předsedou Janem Čubrdou, vedoucím odboru informatiky Krajského úřadu Libereckého kraje, bude hodnotit zúčastněné ve třech soutěžních kategoriích – 1. nejlepší webové stránky města, 2. nejlepší webové stránky obce a 3. nejlepší elektronická služba. Nechybí ani cena veřejnosti, o níž rozhodnou občané svým hlasováním. „I letos mohou soutěžit i weby měst, obcí a regionů zaměřené na turistický ruch. Vyhlásíme znovu i cenu veřejnosti,“ uvedl Radim Zika.


„Cílem soutěže Zlatý erb je podpořit modernizaci místních samospráv v oblasti informačních služeb s využitím internetu a dalších elektronických médií. Zdokonalování informačních technologií veřejné správy vnímáme jako velmi podstatné zkvalitnění služeb pro občany obcí a měst. Účast v této soutěži pomáhá i prezentaci a zviditelnění našich měst a obcí v rámci celé republiky,” dodal s tím, že zástupci obcí mohou popsat své soutěžní webové stránky v přihlášce na internetových stránkách soutěže (http://zlatyerb.obce.cz) do 26. ledna. Soutěž je pořádána ve spolupráci se sdružením Český zavináč, Svazem měst a obcí ČR, portálem Města a obce online a konferencí ISSS (Informace ve státní správě a samosprávě) a je součástí iniciativ v rámci kampaně Březen - měsíc Internetu.


Tato soutěž v roce 2002 postoupila ve Stockholmu do finále prestižní světovou ceny Challenge Award a již tradičně poutá velkou pozornost měst, obcí a veřejnosti České republiky. Vloni v kategorii měst Libereckého kraje zvítězila Česká Lípa před Jabloncem nad Nisou a Semilami, mezi obcemi byly nejlepší Jiřetín pod Bukovou (Jablonecko),Všelibice (Českodubsko) a Zahrádky (Českolipsko).V kategorii Nejlepší elektronická služba byl první Jiřetín pod Bukovou, dále se umístila Česká Lípa a Hrádek nad Nisou. Cenu veřejnosti získala obec Poniklá na Semilsku.


„I letos se Zlatého erbu 2007 mohou zúčastnit uživatelé městských a obecních webových stránek a podle pokynů na internetových stránkách soutěže dát svůj hlas například své obci. Hlasovat, ovšem jen pro jednu obec či město, mohou všichni uživatelé internetu, kteří mají platnou e-mailovou schránku, na niž bude poslána ověřovací zpráva, do března 2007,“ upozornil Jan Savický za pořádající Sdružení Zlatý erb a portál Města a obce online. „Věříme, že letos se do krajského kola soutěže přihlásí i obce a města, jež zatím v přihláškách v dosavadních devíti ročnících nefigurovaly,“ přeje si a vyzývá k účasti Radim Zika.