Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

V divadle si zařádí „Rozmarný duch“

Archiv

Psal hry různých druhů i žánrů, největšího úspěchu však dosáhly jeho břitké komedie rozvíjející linii konverzační hry.


Divadelní hry, které začal psát od roku 1923, se s velkým úspěchem uváděly nejen v londýnském West Endu, ale také na Broadwayi. Cowardovým nejslavnějším jevištním dílem je komedie „Rozmarný duch“, která měla premiéru v roce 1941 v Londýně v divadle Picadilly a stala se nejúspěšnější hrou druhé světové války. Velmi brzy se také dočkala neméně úspěšné filmové verze. Hned v roce 1945 byla uvedena i u nás a během dvou let se postupně hrála snad ve všech českých divadlech.


Tuto líbeznou duchařskou komedii Vám nyní nabízíme ke zhlédnutí v nastudování Městského divadla v Mladé Boleslavi. Dozvíte se v ní, že není radno zahrávat si s okultními vědami, zvlášť když hlavní médium je poněkud potrhlé povahy. Pak se lehce může stát, že seriózní muž zažívá rodinné propletence, s nimiž si neví rady. Příběh Charlese Condomina obletěl doslova celý svět a potěšil miliony diváků. Doufejme, že potěší i Vás, návštěvníky Jiráskova divadla, a to v úterý 25. října, kde si od 19.30 hodin v režii Rudolfa Felzmanna zaduchaří Petr Bucháček, Karolina Frydecká, Eva Horká, Eva Reiterová, Miroslav Babuský, Ivana Nováčková a Lucie Matoušková.


Zbývající vstupenky z předplatného skupiny A jsou k dispozici v pokladně předprodeje v KD Crystal, tel.: 487 523 127 a jednu hodinu před představením v pokladně Jiráskova divadla, tel.: 487 521 550. Přejeme Vám příjemné setkání s duchy.