Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Vánoční koncert Českolipského dětského sboru

Archiv

Nové CD, jehož název sbor oficiálně zveřejní  až při křtu, se natáčelo minulý měsíc po dva víkendy ve zkušebně tohoto našeho úspěšného sboru pod vedením pražského studia.


Na tomto CD zazní písně národů a kontinentů jako Mexico, Izrael, Jižní Afrika, Irsko apod. Jde o v podstatě nově nastudovaný repertoár, který dokreslují nové africké spirituály opět v originálním aranžmá ČDS. Natočena je také stará a barokní hudba a celé je dokresleno výběrem Antonína Dvořáka. Toto CD je výrazně laděno rytmicky a tentokrát se sbor vzdal i nterpretace lidových skladeb na úkor jiného, ale velmi pěkného repertoáru. Je to již čtvrté CD, které sbor od r.2000 vydává, a chce tímto podpořit sborové zpívání zejména ve městě Česká Lípa. 1.CD - Vánoční - Tichá noc, dále Potěšení i Burem zpjívat budou stejně jako to nové v prodeji přímo po skončení koncertu za vánoční cenu.


Vánoční koncert bude ve druhé polovině pokračovat nově nastudovanou barokní pastorelou pro orchestr, sóla a dvojsbor. Závěrem zazní překrásné orchestrální koledy od skladatele Jiřího Temla opět pod taktovkou Petra Nováka. Aby toho nebylo málo, tak se prvně představí ještě dětský sbor ZUŠ Liberec - Reneta, kterou vede od září 2005 také náš sbormistr, dále tenorista Martin Prokeš a Českolipský Vánoční orchestr učitelů ZUŠ Česká Lípa. Českolipský dětský sbor srdečně zve všechny, kteří chtějí předat Vánoční poselství.