Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Vánoční soutěž o pětkrát dvě vstupenky na Čechomor

Archiv

Kapela, která bude vystupovat 13. ledna v kulturním domě Crystal v České Lípě, existuje již od konce osmdesátých let. O sobě v posledních dvou letech dávala vědět značnou koncertní aktivitou, díky čemuž nemálo rozšířila okruh svých příznivců.


O kom je řeč? O žádné garážové partičce, ale o rock-folkové kapele Čechomor. A jakkoliv může někdo tvrdit, že alba této skupiny jsou velice nadprůměrná, jejich „živému“ koncertu se opravdu nic nevyrovná. Českomoravskou hudební společnost založili původem svitavští rockeři František Černý a Jiří Břenek a od počátku se zaměřili na co možná nejpřirozenější interpretaci českých a především moravských lidových písniček.


V roce 1996 vydala personálně obměněná kapela poněkud utajené album Mezi horami, které je posluchači řazeno k nejzdařilejším hudebním počinům. Na tomto albu se oproti debutu více projevil rockový background členů kapely, takřka ve všech písních navíc znějí bicí Martina Rychty. Kapela také poněkud více akcentovala keltskou větev a domácí hudební tradice. Současnou sestavu kromě již výše zmíněných ještě tvoří akordeonista a trumpetista Radek Pobořil a cellista a dudák Michal Pavlík.


Kapela zkrátka svou energickou interpretací folklóru dokáže oslovit širokou škálu příznivců přiklánějící se jinak ke zcela odlišným žánrům. Čechomoři nabízejí na svých koncertech nejen lidovou pohodu, ale i nadupané písně, ve kterých kapela oproti dřívějšku ještě více přitvrdila a přiblížila se tak keltsko-rockovému duchu.


Vstupenky za 250,-Kč jsou v předprodeji v pokladně KD Crystal (ve všední dny od 15 do 19 hodin). Rezervace na tel. čísle 487 523 127 nebo na www.kdcrystal.cz.


i-noviny Vám dávají možnost získat pětkrát dvě vstupenky v naší soutěži. Odpovězte na následující otázku do 21. prosince a doufejte, že právě Vás vylosujeme.


Otázka: Kromě různých Slavíků, platinových či dokonce multiplatinových desek a Andělů má Čechomor i Českého lva za hudbu k filmu. Jak se tento film jmenoval? Odpovědi pište na adresu barta@i-noviny.cz.