Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Včelka Mája by se divila

Archiv

A také že ano. Před Vánocemi přišla tato skupina s koledou, která tu opravdu ještě nebyla. Píseň se jmenuje Vánoční čas a je zaranžována ve sladkém hollywoodském stylu. Klavír, smyčce, harfa či lesní roh v kombinaci s hlasem Vojty Dyka nastolují opravdu mimořádně vánoční atmosféru, kterou pak dále ještě rozvíjejí hladivé rapy Franty Soukupa, Jakuba Prachaře a Jana Maxiána.


Nightwork přichází alespoň s hudebně i textově zajímavým materiálem. Úderné hitovky s jasným sdělením sypou jaksi z rukávu, žádné alegorické sdělení nebo žánrové hudební výlety nejsou vítané. Nejspíš moc dobře vědí, kdo je jejich cílová skupina. Hravá ztřeštěná muzika je určena pro ty, kteří touží po kvalitnějším rambajsu. Texty i hudba jsou navýsost nápadité a vtipné, je to dobře zahraná alternativa k současné umazlené produkci. Žádný čajíček pro děti a nastavovaná kaše ze školní jídelny. Prostě a jasně, není to žádný ťuťuňuňu, žádná zívačka pro ukňučený piškoty!


Každému, kdo zná trochu muziku skupiny Nightwork, je už nyní jasné, že se do hudebního světa prokousla nová "hvězda".  Dá se proto očekávat, že tato kapela přiveze 30. května do České Lípy zábavu v podobě disko i afro muziky, ale i funky, a to vše jaksi záhadně zabalené do kvalitního čehosi, co mnozí označují jednoduše discofunky pop.
Formace Nightwork přiveze do našeho města velké množství hudebních lahůdek. Na jedné straně nejsou příliš jednoduché, na straně druhé zase nejsou ani příliš umělecký náročné. Díky tomu se jejich muzika stává strávitelnou pro velmi různorodé publikum. Proto doufejme, že kluci z Nightwork rozpálí na sále všechny přítomné a že se bude kulturní dům Crystal otřásat v základech.