Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

Výčep v Kahanu

Archiv

Zpočátku jsem se těšil, neboť na vývěsce je inzerován i ústecký zlaťák. Mé nadšení však rychle ochladlo, když mi číšník bez pozdravu, bez dotazu donesl březenskou dvanáctku a prohlásil, že nic jiného nemá.


Na pivu bylo na první pohled patrné, že prostě zbylo. Mělo půl centimetru pod míru a na březňák netradiční chuť. Vzpomněl jsem si na jeden italský film, v němž se zákazník diví, že je polévka tak hořká. Majitel restaurace odpovídá: „Bodejť by ne, když jsem ti do ní na...“ Znáte to dál, ne?


Jsem hrdina, vypil jsem ho a ještě další. Jedno vyšlo na 14,50 a při placení mi byla vrácena i ta koruna.


Předtím jsem ale trpěl u televize. Myslel jsem si, že si sednu naproti projekci, která už nechybí ani v této špeluňce, a zhlédnu zprávy. V nejlepším však došlo k přepnutí na Prima vařečku, a tak jsem si obohatil život o recept Jany Švandové (vypadala velmi dobře v tom decentně rozepnutém tričku).


K dalšímu vybavení hospody patří například kulečník, reklamy na Březno a pes bez vodítka. Bohužel chybějí okna, takže nic pro depresáře. Chválím, že automaty jsou mimo hlavní místnost. Kdo o nich neví, ani na ně nepřijde. Já je objevil, když mě zaujala romština linoucí se z prostor u záchodu.


WC také nejsou žádnou chloubou, ale byly relativně čisté. Spíše mi vadil stísněný prostor. Normálně mám problém vyprázdnit se kvalitně v přítomnosti jiných lidí, tady bych si „to“ fakt užil. Naštěstí jsem si počíhal.


Pokud by se mi mělo v této hospodě líbit, musel bych patřit k štamgastské skupině u dlouhého stolu před výčepem. Osazenstvo tohoto sektoru je zde skutečně jako doma - rozhoduje o programu v televizi, je familiární k obsluze, zná každého příchozího (kromě mě). Tito stálí hosté jsou různého věku i pohlaví. Předpokládám, že složení není vždy úplně stejné. Je to tady taková velká rodina a já si opravdu připadal jako vetřelec, tedy nikoliv jako v úvodu zmíněný host.


Shrnutí: pajzlík jen pro ty, co si zvykli. Ostatní zde nejsou vítáni. Divím se, že už dávno nejde o uzavřený klub. Pivo je degradováno už tím, že se jedná o Březňák. Jídlo nenabízejí. Prostředí jako v atomovém krytu.