Dnes je 10. 09. 2024
svátek má Irma

Vyjádření vedení města k situaci na ZUŠ Česká Lípa

Archiv

V souladu se zákonem jmenovala Rada města Česká Lípa do funkce ředitele ZUŠ Česká Lípa paní PaedDr. Y. Hotovou.


Rada města se tak rozhodla preferovat kandidáta s vysokými kvalifikačními předpoklady přicházejícího z prostředí mimo základní uměleckou školu, kde v nedávné minulosti musel zřizovatel řešit závažná pochybení související s dodržováním pravidel stanovených pro příspěvkové organizace radou města.


Výběr kandidáta podpořili také členové konkurzní komise zastupující výkon státní správy ve školství (krajský úřad-odbor školství, kultury, tělovýchovy a sportu a Česká školní inspekce).


Uchazečka p.Y Hotová žije v České Lípě a je úzce spjata s jeho aktivním společenským životem, ať již prostřednictvím své pedagogické práce na českolipských školách či prostřednictvím dvacetiletého aktivního působení v pěveckých sborech.


Paní PaedDr. Y.Hotová, narozená 28.3.1960 v České Lípě, absolvovala v letech 1979 - 1984 PF Ústí nad Labem obor český jazyk a literatura - hudební výchova. V roce 1988 složila úspěšně rigorózní zkoušku, v letech 1989 -1991 absolvovala specializační studium výchovné poradenství na PF UK. Ve funkci výchovného poradce také působila.


Naposledy vyučovala český jazyk, literaturu a hudební výchovu na Gymnáziu v České Lípě, kde pracovala v širším vedení školy jako předsedkyně předmětové komise.V roce 1991 se jako první učitelka estetické výchovy na gymnáziu zasadila (po několikaleté pauze, kdy tento předmět nebyl zahrnut do učebních plánů gymnázií) o vybudování důstojného prostředí a materiálního zázemí pro výuku hudební výchovy.


Stala se zakladatelkou studentského pěveckého sboru na škole, který se např. úspěšně prezentoval v rámci partnerských vztahů s benediktinským gymnáziem v Ettalu.