Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Vzdělávání pracovníků v sociálních službách

Archiv

„Obsahem projektu je rozsáhlý cyklus seminářů na atraktivní témata, na které město zve pracovníky jak ze Sociálních služeb města České Lípy, příspěvkové organizace, tak z nestátních neziskových a charitativních organizací poskytujících sociální služby a různé další subjekty,“ upřesňuje starostka města Česká Lípa Hana Moudrá.


V průběhu září 2005 pokračovaly semináře Vzdělávání ke standardům kvality, které umožní účastníkům seminářů získat poznatky nezbytné pro zpracování standardů zařízení sociálních služeb. Standardy se poté stanou jedním z hodnotících kritérií při rozdělování městských grantů v sociální oblasti a umožní jednotlivým zařízením projít inspekcemi, které stát připravuje od roku 2007 jako povinné.


„Město Česká Lípa tedy organizacím ve své působnosti s předstihem umožňuje připravit se na budoucí povinnosti, a to navíc zdarma a za účasti vynikajících lektorů,“ doplňuje Ing. Blanka Fidrantová, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v České Lípě.


Kromě Vzdělávání ke standardům kvality připravilo město Česká Lípa i cyklus seminářů zaměřených na vzdělávání pracovníků působících v sociální sféře. Mezi nejatraktivnější patří semináře Péče o sebe v pomáhající profesi či připravovaný seminář Příprava na nové možnosti financování projektů z Evropského sociálního fondu i jiných zdrojů, který účastníkům jak teoreticky, tak prakticky pomůže vypořádat se s problematikou získávání dotací na sociální projekty.


Kromě zmíněných seminářů bude v říjnu pokračovat také vzdělávání ve standardech kvality, uskuteční se 2.seminář Péče o sebe a seminář na téma Individuální plánování služeb klientů v rezidenčních zařízeních.


Celý cyklus seminářů bude pokračovat až do jara příštího roku a zájemci o účast na některém ze seminářů se mohou přihlásit projektové manažerce Petře Musilové na tel. 487 881 257, 731 435 048 či na e-mail musilova_p@mucl.cz.


Jak dále informovala projektová manažerka Petra Musilová, úplný plán seminářů lze získat u kteréhokoliv člena realizačního týmu ve složení Ing.Blanka Fidrantová, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Česká Lípa (tel. 487 885 471, e-mail: fidrant@mucl.cz; Bc. Eva Stehlíková, ředitelka Sociálních služeb města České Lípy, příspěvkové organizace,( tel.487 763 791, e-mail socialni.sluzby@tiscali.cl), Petra Musilová, projektová manažerka MěÚ Česká Lípa, (spojení viz výše.)


Celkové náklady projektu jsou vyčísleny na 1 440 000,- Kč, projekt bude probíhat do července příštího roku.