Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

Zájemcům o družstevní bydlení na Ladech

Archiv

V souvislosti s tímto krokem je od počátku prosince pro veřejnost k dispozici kancelář družstva v areálu bývalé pianky v Hrnčířské ulici č.p. 761 v České Lípě.


„Bytové družstvo Lada zde bude poskytovat veškeré potřebné informace včetně informací o majetkové účasti budoucích členů bytového družstva, uzavírat smlouvy související se vstupem do bytového družstva a řešit veškeré další záležitosti ve spojitosti s družstevním bydlením v nové lokalitě Lada,“ vypočítává vedoucí investičního oddělení Jolana Nebřenská.


Bytové družstvo Lada je dále připraveno oslovit postupně všechny žadatele, kteří již ve svých žádostech o přidělení bytu projevili zájem o družstevní formu bydlení, a projednat s nimi veškeré podrobnosti přidělení družstevního bytu. Na bytové družstvo se mohou osobně obrátit také další zájemci, hodiny pro veřejnost jsou stanoveny na každé pondělí a středu od 8.00 do 17.00 hod. nebo lze rovněž telefonicky kontaktovat na tel.č. 777 993 620 (Ing. Jiří Hau - předseda BD) nebo 487 877 736 nebo na e-mailové adrese drazby-cl@seznam.cz.


„V případě, že občané mají zájem pouze o nájemní formu bydlení, lze se i nadále obracet přímo na bytový úsek Odboru rozvoje, majetku a investic MěÚ Česká Lípa,“ připomíná Jolana Nebřenská.


Kontaktní osobou je zde paní Kundrátová, tel.č. 487 881 244. V takovýchto případech budou žádosti projednávány společně s ostatními žádostmi o nájemní bydlení v nových bytových domech ve II. etapě výstavby, kde je předpoklad nastěhování v lednu 2008. Výstavba I. etapy na sídlišti Lada, která zahrnuje realizaci stavby šesti domů se 69 bytovými jednotkami, byla započata v polovině minulého roku.


Zájemci o bydlení v nové zástavbě zde svůj domov najdou již na jaře příštího roku. Rozdělení bytových jednotek pro tuto etapu již proběhlo, 3 domy jsou realizovány formou družstevního bydlení, 3 domy formou nájemního. II. etapa výstavby, která zahrnuje výstavbu pěti domů s 80 byty, bude pro nové obyvatele připravena o rok později, tedy na počátku roku 2008.