Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Zásady pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu pro rok 2006

Archiv

Čl. I.


 Žadatelem může být právnická osoba založená nebo zřízená za účelem provozování sportovní činnosti se sídlem na území města Česká Lípa. Příspěvek bude právnické osobě uvedené ve větě první (dále jen „žadatel“) poskytován městem Česká Lípa na sportovce do věku 18 let včetně. Příspěvek bude poskytnut na toho sportovce, který je registrován v členské základně žadatele do konce kalendářního roku předcházejícího tomu, na nějž je dotace žádána (dále jen „sportovec“).


Čl. II.


Žádost podává organizace prostřednictvím svého statutárního zástupce. Žádost bude podána na předepsaném tiskopisu a formou čestného prohlášení v ní budou vyčísleny členěné prokazatelné roční náklady spojené s činností žadatele a informace o výši členských příspěvků dle věkových kategorií. Přílohou žádosti je seznam (sumární registr) sportovců věkové kategorie dle čl. I. s uvedením příjmení a jména sportovce, data narození a kontaktu na zákonného zástupce (mobilní telefon). Sportovci jsou v seznamu rozděleni dle věkových kategorií a druhu sportu v souladu s kategorizací v čl. VIII. Hostujícího sportovce uvádí ve své žádosti žadatel, u něhož sportovec v době, na kterou je dotace požadována, provozuje sportovní činnost (nikoli žadatel, u něhož je sportovec trvale zaregistrován).


Čl. III.


Žadatel vede evidenční karty sportovců, jejichž součástí je čestné prohlášení jednoho ze zákonných zástupců sportovce potvrzující, že se sportovec věnuje sportovní činnosti v rámci aktivit žadatele. V případě nezměněných údajů zůstávají evidenční karty sportovců v platnosti 3 roky, aktualizováno je pouze čestné prohlášení zákonného zástupce sportovce. Pokud se sportovec věnuje více druhům sportu (je registrován v členské základně více žadatelů) rozhodne zákonný zástupce sportovce svým prohlášením, na kterou sportovní činnost sportovce má být městem Česká Lípa poskytnut příspěvek.


Čl. IV.


Předmětem kontroly prováděné pověřenými členy výboru pro sport je soulad mezi oficiální registrací sportovců a registrační kartou vedenou žadatelem jako podklad pro přidělení příspěvku města Česká Lípa. K povinnostem žadatele náleží v případě kontroly předložení ročního plánu činnosti a přehledu dosažených sportovních výsledků. Při zjištění závažného nesouladu mezi údaji v žádosti o příspěvek a skutečným stavem je žadatel povinen vrátit neoprávněně získaný příspěvek městu Česká Lípa, a to dle posouzení výboru pro sport ve výši až 100% částky poskytnuté v daném roce. Kontrola údajů je možná tři roky zpětně. Podle závažnosti pochybení rozhodne výbor pro sport o době, po kterou bude žadatel ze systému finanční podpory vyloučen.


Čl. V.


Příspěvek je městem Česká Lípa poskytnut žadateli na základě smlouvy uzavřené mezi oběma subjekty. Uzavření smlouvy předchází schválení příspěvku zastupitelstvem města Česká Lípa. Za správnost údajů uvedených v žádosti a její příloze zodpovídá žadatel.


Čl. VI.


Vyúčtování poskytnutého příspěvku předloží žadatel nejpozději do 10.12.2006 na předepsaném tiskopisu. Přílohu vyúčtování tvoří kopie dokladů prokazující skutečné náklady žadatele v roce 2006 na tyto položky : dopravu, nájemné prostor pro sportovní činnost, registraci v soutěžích, náklady na rozhodčí. Náklady na nájemné prostor pro sportovní činnost se rozumí veškeré náklady tohoto typu, nikoli pouze náklady na sportovce ve věkové kategorii dle čl. I. Ostatní náklady zde nevyjmenované hradí žadatel z členských příspěvků, případně z jiných zdrojů.


Čl. VII.


Žádost předloží žadatel prostřednictvím odboru školství, kultury, sportu a cestovního ruchu do 31.1.2006. Do 10. března 2006 poskytne město Česká Lípa žadateli na základě usnesení zastupitelstva města Česká Lípa a smlouvy uzavřené mezi žadatelem a městem Česká Lípa příspěvek ve výši 50% vypočtené částky. Neprokáží-li následné kontroly žádné nedostatky, poskytne město Česká Lípa žadateli zbývající část příspěvku do 31. července 2006. V totožných termínech proběhne i příjem žádostí a přidělení příspěvků na sportovce starší 18 let reprezentující v mezinárodních soutěžích a na mimořádné sportovní akce.


Čl. VIII.


Výpočet dotace na jednotlivce :


1) kategorie věku: počet bodů :


a) do 10 let 5


b) do 14 let 10


c) 14 – 16 let 20


d) 16 – 18 let 30


2) kategorie soutěží :


a) okresní 20


b) krajské 40


c) celorepublikové 60


Kategorie účasti v mezinárodních soutěžích vymezena není, jedná se o zcela samostatnou kategorii přidělování příspěvku města Česká Lípa.


3) kategorie nákladovosti jednotlivých druhů sportů:


a) turistika, cyklistika, atletika, šachy, softball, horolezectví, lyžování, kanoistika – počet bodů 15


b) míčové hry s výjimkou fotbalu, jezdectví, tenis, automobilový sport, sportovní tanec, bojové umění a sport, aerobic, gymnastika – počet bodů 30


c) hokej, plavání, potápění, fotbal, střelectví – počet bodů 45


Žadatel bude vhodným způsobem prezentovat město Česká Lípa na veškerých reklamních materiálech a v médiích s uvedením skutečnosti, že město Česká Lípa přispívá na sportovní činnost žadatele. 


Na příspěvek není právní nárok.


Zásady byly schváleny zastupitelstvem města Česká Lípa usnesením dne 21.12.2005.