Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Zastupitelé Nového Boru jdou proti svým občanům

Archiv

Před časem byla vyhlášena radnicí Nového Boru obálková soutěž o koupi Kulturního domu Bohemia. Tento objekt je dlouhodobě provozován rodinou pana Endlera, v našich očích vynikajícího restauratéra a naše firma se ho snažila podpořit tím, že jsme do této soutěže vstoupili.


Tuto soutěž jsme jasně vyhráli s nabídkou 5,4 mil. Kč, s podnikatelským záměrem udržet současný stav provozu, modernizovat a rekonstruovat prostory Kulturního domu. Přesto zastupitelé města, převážně ODS, ve velké většině hlasovali pro pana Měkotu, který nabízel částku 5 mil. Kč a jeho podnikatelským záměrem je přestavět spodní část objektu na obchůdky.


Hlasováním zastupitelů jsme byli otřeseni, neboť jsme dlouholetí občané Nového Boru.


Při hlasování zastupitelů 31.8.05 starosta města Ing. Radek Nastič konstatoval, že podnikatelské záměry jsou vcelku obdobné. Stále nám v hlavě vrtají důvody, proč zastupitelé hlasovali pro člověka, kterého v Novém Boru nelze klasifikovat ani jako přivandrovalce.


Pan Měkota provozuje několik objektů v České Lípě, ve velké části s vietnamskými obchodníky. Totéž, podle našeho názoru, by se stalo i s KD Bohemia.


Jednání zastupitelů je pro nás stále nepochopitelné. Stále si klademe otázku PROČ? Je v tom snad korupce? A nebo jsme měli vlastnit night club (bordel), abychom se v očích zastupitelů stali důvěryhodným a věrohodným subjektem?


Vždyť ekonomická síla naší firmy je víc než zárukou, že by se tento objekt v horizontu několika let stal ozdobou města. Nevíme, ale radní toho mají dost na vysvětlování. Z naší strany uděláme vše pro to, aby tato „Parta“ za toto jednání byla v příštích volbách vymetena z radnice.


Jiří Nýdrle, Karel Hradec – jednatelé firmy Bohemia Crystal