Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

S koncem léta a nastávajícími chladnými dny je potřeba začít „bojovat“ proti špatné náladě. Docela dobře to jde někde v teple, s kávou, teplým čajem... a třeba kouskem dobrého moučníku. Právě tento je ideální, sice žádná dieta, ale zato moc dobrý.

Léto je tady a s ním i úžasné jahody, rybíz a i třeba třešně... Mám tu osvědčený recept na bublaninu, kterou se zaručeně neudusíte. :-)

Dnes mám nachystaný recept na opět pikantnější pokrm a to variaci thajské polévky Tom Ka Kai. Jak říkám, je upravená podle naší chuti a výhodou je, že se do ní dá přidat to, co zrovna máte po ruce, myslím zeleninu, kdo má rád v polévce sojové výhonky nebo zelené fazolky nebo pórek a cibulku, šup tam s nimi také... A je to také výborná alternativa českého "vyprošťováku"- česnečky :-), byť...

Léto je tady! A se stoupajícími teplotami můžeme směle zařadit do našeho jídelníčku lehčí jídla. Tento recept není úplně z těch dietních, ale zato skvěle chutná a oku taktéž polahodí.

Nejenom sladkým živ je člověk a občas je potřeba si život i trochu „okořenit“, takže tentokrát jsem si přichystala lehce pikantní recept na pálivou rýži.

U nás to obvykle začne po lehké večeři. Někdo se trousí do spíže, jestli by tam nenašel něco na „zub“... obvykle to byly oplatky, tyčinky, všechny ty Delissy apod. Občas je to super, je to bez práce a účel to splní, ale když zjistíte, co všechno obsahují, tak je jasné, že to nebude s tím přínosem úplně ideální, obzvlášť, pokud to konzumují děti. Proto jsem začala hledat recepty na domácí...

Myslím, že i v uspěchané době je možné si najít chvilku času a vykouzlit si něco dobrého, co člověka zahřeje na duši i na těle. Mým mottem je v tomto věta z oblíbeného animáku Ratatouille, a to „že vařit, může každý…“ a je to pravda, protože sice někdy člověk jde cestou pokus-omyl, ale pokud něco děláte s láskou, úspěch se dostaví.